Friday, 5 September 2014

Dulu 19,sekarang tinggal 6!



Assalamualaikum semua!
 Apa khabar semua?

Saya nak share dgn anda pengalaman seorang kawan saya yg ibunya menderita kencing manis yg agak kronik sehingga tahap perlukan insulin!

Saya pernah lihat sendiri macammana deritanya arwah nenek saya akibat penyakit ni,terpaksa bergantung dgn ubat sepanjang hayatnya, cucuk 2-3 kali sehari, tak mampu uruskan diri sendiri lagi sehingga meninggal dunia.

Sedih tengok dia menderita..

Tapi sebab saya pun masih kecil masa tu,jadi saya hanya boleh tolong apa yg mampu je..

Berbalik pada kes kawan saya ni,dia mintak syor apa yg boleh dicadangkan pada ibunya, lalu saya syorkan untuk cuba GLA complex, B complex dan zinc..

Tau ajelah kalau org diabetes tu, semua benda kena control, makan kena pantang,silap sikit je,habisla naik balik..

Kalau dah tahap yg teruk tu,luka sikit boleh jadi melarat², silap hari bulan, kena potong bila dah tak ada penyelesaiannya..

Oleh kerana ibunya dah di tahap tinggi, maka lebih disyorkan GLA tapi kena combine dgn b complex & zinc utk kawal gula dlm darah.
Yg vitalea tu boleh tambah utk keperluan nutrisi.

Alhamdulillah, lepas sebulan consume, kawan saya bagitau berita gembira!

BACAAN DIABETES DARI 19 TURUN JADI 6, JADI NORMAL SEPERTI BIASA!
ALHAMDULILLAH! Kita yg dengar pun seronok!

Dia lagi seronok sebab dapat bantu ibunya sihat dan kembali normal!

Dah tak perlu bergantung dgn ubat lagi, tak perlu cucuk insulin hari² lagi, tak perlu dating dgn doktor tiap² bulan lagi..

Cuba kita perhatikan,adakah mak ayah,atok nenek atau saudar mkita ada masalah yang sama?

Tergamak ke kita tengok je dan sekadar simpati tanpa fikirkan sesuatu untuk bantu mereka?

Jom kita ikhtiarkan yg terbaik di samping mendoakan kesihatan mereka..!

Nak dapatkan supplement semulajadi disamping menjana pendapatan bulanan?

Sms,WhatsApp saya Ruqayyah
013 9808440

Saya doakan anda kaya dan berjaya!




Terima Kasih

© Kiosk Vitamin Ummulyusra | Template Designed By Blog Bingkisan Hati